Hvorfor udskilles over 90% af Gurkemeje?

Gurkemeje er en super food, ingen tvivl om det. Men hvordan får man optimal udnyttelse af denne super food Curcuma? På grund af sin kemiske struktur, kan de bioaktive stoffer, der kaldes curcuminoider kun ganske sparsomt optages i kroppen. Curcuminoiderne er polyphenoler og er fedtopløselige, men over 90 % af curcuma som pulver udskilles med faeces igen uden at have gjort nogen nytte.

Man kan øge biotilgængeligheden på forskellige måder. Ved at tilsætte friskkværnet peber til sin friske gurkemeje, antages det at biotilgængeligheden øges med en faktor 2000%. En endnu bedre biotilgængelighed opnås, hvis curcuma bliver opløst og indpakkes i lipider, det vil sige, hvis de indpakkes i liposomer. Herved beskyttes de følsomme virkestoffer mod direkte nedbrydning og kan optages direkte gennem mundens slimhinder, hvis det drikkes og holdes i munden et stykke tid.

Her er et link til endnu en e-bog om curcuma: 

https://ellmauer-buch.buchkatalog.at/kurkuma-9783641073329

("Kurkuma- die heilende Kraft der Zauberknolle", Klaus Oberbeil, Heyne eBooks, ISBN 978-3-641-07332-9).

 Se opløseligheden af enkelt test med curcuma som almindelig opkoncentreret pulver og som vores eget liposomale curcuma.

Curcuma opløselighed i vand

 

 


Skriv en kommentar

Venligst vær opmærksom på at kommentarer skal godkendes før de offentliggøres

'

Denne side er beskyttet af hCaptcha, og hCaptchas Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.